Webiris » Webiris Műhely »
Általános » A megtáltosodott eladók titka 
Magyar - Magyar   


2014.02.28 | Nincs hozzászólás

A megtáltosodott eladók titka

Kétséget kizáróan eladóink szerepe döntő fontosságú cégünk életében. Hiszen kivel áll közvetlen kapcsolatban a vásárló? Kin múlik, hogy milyen értékű szemüveg kerül eladásra? Bizony, ott állnak az értékesítői pult mögött, és rajtuk áll, vagy bukik az üzlet. Gondos alapossággal választjuk ki őket, szorgosan végzik a munkájukat, de mit tehetünk, ha egyszer csak elkezdenek alulteljesíteni?

A továbbképzés sosem árt… Mégsem tapasztalható kézzel fogható eredmény?

A nagyobb szigor, és ellenőrzés talán meghozza gyümölcsét… Embere válogatja, sokakat inkább demotivál egy fejükre ültetett vezető.

A nagyobb jutalék mindig működik… Újra, és újra, hogy fokozzuk a motivációt… Dehát a végtelenségig nem emelhetjük, nem igaz?

Mégis hogyan javítsuk eladóink teljesítményét, ha már a képzés , a hajcsárkodás, és az anyagi motiváció sem segít?

A megoldás nem bennük rejlik!

Bármennyire is profi autóversenyző legyen valaki, nem mindegy, milyen autót teszünk az illető alá. Ugyanígy akármennyire is profi eladókat alkalmazunk az optikában, ha marketingtevékenységünk 0-hoz konvergál, igen nehezükre fog esni a bizonyítás csekély betérő vásárló esetén.

Igen, a megoldás: Fegyverezzük fel az értékesítést marketinggel!

Íme, 10 ok, hogy miként állhat a marketing az értékesítés szolgálatában, és teheti hatékonyabbá az optikánkban dolgozó eladók munkáját?

1. Utat tör az eladónak!

A vásárlók “megpuhítása” sokkal egyszerűbb, ha jól kivitelezett, konkrét ajánlatokat tükröző reklámokra reagálva térnek be üzletünkbe.

2. Nagyobb elérés!

Egy jó marketing kampány üzenete eljut olyan potenciális vásárlókhoz is, akik eredetileg még véletlenül sem kerülnének üzletünk közelébe.

3. Ajánlat-sablont ad!

A marketing kampányok során előzetesen bemutatott ajánlatokra betérő vásárlókkal szemben kétségkívül jobb alkupozícióban vannak eladóink.

4. Izgalmat, és érdeklődést kelt a piacon!

Egy ütős kampány eredményeképpen a piac érdeklődése nő, míg ellenállása csökken, vagyis az értékesítés könnyebb lesz, mint valaha.

5. Kiválogatja a minőségi vevőket!

A marketingben a legjobb, hogy segít megválogatni vásárlóinkat, hiszen mi döntjük el, hogy kinek célozzuk üzeneteinket.

6. Jó, és konkrét okokat ad a vásárlásra!

A marketing üzeneteinkben megfogalmazott “miért vásárolj nálunk” okok aduászt adnak az eladók kezébe, hiszen egy alkudozó vevővel szemben nem kell az értékesítőnek feltalálnia a spanyolviaszt.

7. Kapcsolatot tart a régi vevőkkel!

Folyamatos kapcsolatot ápolhatunk a régi vásárlóinkkal, eszükbe tartva optikánkat, agyukba vésve, hogy hozzánk térjenek vissza.

8. Óriási durranással tud új terméket bevezetni a piacra!

Időről időre megújul a szemüveg-, vagy akár kontaktlencse kínálat is, innováció innováció hátán, amiket a marketing kampányaink révén a legköltséghatékonyabb tudatni a piaccal.

9. Felszabadítja az eladókat a “kulimunka” alól!

A megfelelő marketing kommunikáció révén akár “képezhetjük” is potenciális vásárlóinkat, kiiktatva az eladóink számára feltett “laikus”  kérdések tetemes részét.

10. Soha nem adja fel!

Miként reagálna egy üzletünkbe betérő érdeklődő, ha eladónk addig nem engedné ki, míg nem vásárol valamit? Igen, ez már erőszak kategória. A marketing révén azonban megtehetjük, hogy addig nem “engedjük el” a potenciális vásárlót, amíg az üzlet meg nem köttet (sőt, még azután sem). És még csak nem is tolakodás :)

Rengeteg marketing eszköz áll rendelkezésünkre, mely támogatás aranyat ér a hatékony értékesítésben!

De melyek a legjobb módszerek optikánk esetében? Erre a kérdésre keressük a választ következő blogbejegyzésünkben, amiben belecsapunk a lecsóba: tervezünk, optimalizálunk, kampányolunk ;) És voila, kész is egy komplett kampány!Modullista

Újdonság! A webiris már funkciónként is elérhető! Modullista

GY.I.K.

A Webiris-szel kapcsolatban felmerült leggyakoribb kérdések

Vélemények

De mit mondanak ügyfeleink? Végülis ők használják nap, mint nap...

Egy hónapos teszt

Rendszeres tesztelés 1 hónapig ingyen, kötelezettségek nélkül!

Garanciák

Garanciáink: kizárólagos használat, biztonsági garancia, pénzvisszafizetési garancia... További részletek itt.

Szolgáltatások

Az optikák problémáira kínált megoldásaink!

Kapcsolat

Ha bármilyen kérdése, problémája van a Webiris-t illetően, lépjen velünk kapcsolatba, üzenjen most!